fredag 11 juli 2008

Högre upp och längre in

Efter knappt två dagar i Kunming utan att göra det turistiga man ska göra här drar vi vidare till Lijiang som ligger 40 minuters flygresa nordväst om Kunming. Planen var egentligen att åka till Lijiang och göra en tvådagarsutflykt till "the Tiger Leaping Gorge" som skall vara riktigt spektakulärt och bra uppvärmning inför vandringen som väntar för mig helgen efter vår hemkomst. TLG är en djup floddal med en vandringsled längs en av sidorna.
Ryktet säger: Åk dit!
Men Vädret säger: Gör något annat!
Väderleksrapporterna skvallrar om regn och åskskurar de närmsta dagarna så vi ha slagit TLG ur hågen eftersom vandringsstigarna blir till lerbäckar vid regnväder. Vi åker ändå till Lijiang och plannerar att gå/cykla/åka runt så mycket vi kan mellan regnskurarna. Vi har inte bestämt oss för hemresesättet ännu, men eventuellt åker vi buss via Dali på vägen tillbaka till Kunming. Ytterligare redogörelse och fotografier lämnas efter resan.

Sista dagen i Kunming (tisdag) har vi planerat in en dags vistelse på "hot springs" spa. Där väntar förutom varma källor och vanlig massage även fiskmassage (vilket innebär bad i en pool där ett stort antal småfiskar simmar runt och äter upp gammal hud från kroppen). Förhoppningsvis slipper vi bassängen med pirayor eller andra blodtörstiga fiskar...

Nu bär det av till flygplatsen!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Pirayor...lite som abborre med tänder har jag hört...eller inte. Här i Örebro lunkar livet på i stilla mak nu när semestern slagit till. Ska väl ta tag i det där en trappa upp snart igen. Har vrit lugnt på den fronten ett tag nu. Idag blir det dock avgassystemet på bilen som får sig några timmar (eller vad det kan ta...). Tråkigt och borde kunna lämnas bort, men det är ju semester överallt... Hoppas även på lite Frövi fors i helgen...och gärna några rejäla tandlösa pirayor.
I övrigt så blir det ett släktrace med början nästa torsdag. Småland, Västergötland och Norge kommer att få besök. Försöker även få till The Diffs-projektet. Två låtar har nu gitarr, bas och trummor, samt att en av låtarna har en till två tredjedelar färdig nonsenstext. Det går framåt alltså...men sakta...måste ju se till att få det hela färdigt dock, så att vi kan ha en rejäl releasefest...
På måndag blir det läkarbesök med Agnes och sedan ÖSK-GIF Sundsvall på kvällen. Lite info från hemmaplan, mer eller mindre relevant, och vår horisont.
Ser fram mot att få träffa er när ni kommer hem. Agnes längtar särskilt!!

The Carlings

Anonym sa...

uhhh...sounds grooze..Fiskar som äter död hud...jaja, kineserna de kan hitta på grejer dom. Jaja. Jag är på jobbet..ännu en lång kväll...men snart nalkas en veckas semester i dalarna. Det ska bli nice!
KRAM till er båda! LK