måndag 23 juni 2008

Helgen är över och en ny vecka är igång

Internet var trasigt i lägenheten under nästan hela gårdagen. Riktigt surt. Det blev varken nyheter lästa eller blogginlägg skrivet. Gårdagen gick istället åt till att haka på Winson och hans två goda vänner (Ida och Johan) från Tranås (men som också, precis som Winson, har studerat i Örebro) till "Fabric market" och sy upp lite skjortor. Winson har handlat en del hos en och samma skräddare vid flera tillfällen och har dessutom gått dit med flera besökare och har därför bra priser. Winsons förhandlande beror på vem man är. Vi fick våra skjortor för 90 pix styck (pluss 10 spänn för lite extra detaljer på en av skjortorna) medan hans chef från USA fick pröjsa 150 pengar för sina. I sann socialistisk anda fixar han Robin Hood priser där han tycker att det är lämpligt. Själv är jag glad över att ha passat in i fattigfacket och därmed betala lägsta möjliga pris (även om jag tror att han själv betalar något mindre eftersom han drar dit stora skaror människor). Det får nog bli en kavaj också innan jag åker härifrån. Och kanske ett par byxor... (Sara, du behöver inte vara orolig. Winson har lovat att följa med oss till skräddaren och fixa bra priser även när du har kommit.)

När skräddandet var klart (i alla fall den delen som vi deltog i, alltså välja tyger och bli måttade) drog vi oss vidare till en juice/glassbar (två olika men på samma ställe). Glassen blandades på plats framför ögonen på beställaren. Grunden var någon slags vaniljglass och nästan vad som helst kunde blandas i. Själv åt jag en glass med blåbär, hallon och jordgubbar. Fett gott! Till det (eller innan och efter) dracks det en ananas/bananjuice. Också den var riktigt god.

Alla festligheter på stan var slut efter glassen och juicen och vi fortsatten eftermiddagen med ett riktigt slöhäng hemma hos Winson och hans kollektiv (fyra personer i en femma). När det var dags att äta beställde vi hem grillspett från en muslimsk restaurang. Det innebar alltså ingen gris, men väl lamm, kossa, kycklig och diverse grönsaker. Jag tror att vi fick närmare 20 000 grillspett levererade till dörren vilket var gott och väl tilltaget för att mätta fyra personer. Ävcen det här var riktigt gott och helgen har inneburit allt annat än den späkande diet och träning jag har företagit mig den senaste månaden. Passande nog avslutade vi kvällen med att titta på filmen "Run fat boy, run". En trevlig, feel good, kommedi med romantiska inslag. Inte som Hugh Grant rullarna, men ändock lite romantisk tuch.

Det blev något sent och helgen har alltså erbjudit allt annat än träning och ordentlig vila.

----------
Söndagens invägning: 86,0 kg. Fylld med vatten? Välfyllda energilager i musklerna? Eller bara återgång till att bli smällfet? Den som lever får se, men jag tror att lite träning i veckan kommer göra mig gott.
----------

Stina: Syster Yster Stina!? Så kan det gå när man inte har med sig alla sina elektroniska apparater. Jag är ledsen att jag inte har kunnat läsa och svara på dina meddelanden. Kul att se att du lever i alla fall och ha så trevligt medan du läser på bloggen. Hälsa David!

Charlotte: Är det ännu mera festivaler som man skulle vilja besöka? Det är synd och skam att man är här borta när Sverige river av tidernas bästa musiksommar! Nice med sovmorgon och långfrukost. Det vill jag också ha. Det kan säker bli en och annan när jag återkommer till Svedala. Visst är dom läsvärda! Själv har jag också tredjeboken kvar. Det var lite jobbigt att inte kunna fortsätta direkt efter andra boken, men jag har förlikat mig med tanken och läst/lyssnat på lite annat. Göran Sahlbergs "När tiden tog slut" är helt klart läsvärd även om det tog slut lite för fort. David Batras "Vän av ordning" är lite kul, men inget litterärt storverk. Nu läser jag John Grishams "Bleechers" som INTE är en advokatroman. Precis som hans andra icke advokatböcker så är den här också trevligt läsvärd. Under bussresorna till och från jobbet har jag börjat lyssna på Steven Hawkins "The universe in a nutshell" som är en populärvetenskaplig bok som handlar universum och dess uppbyggnad. Lite relativitetsteori, kvantfysik och annat enkelt och alldagligt. Jag var lite för trött i morse så det blev till att lyssna på musik och sova istället för att bilda mig med Howkins kloka ord.
Sommarvärmen kommer när jag kommer hem...

Beo: Tackar för komplimangen! Jag är själv lite imponerad över min uthållighet och frekvens i bloggandet, men det har aldrig kännts som en belastning. Jag kommer givetvis upprätthålla frekvensen hela vägen ut (även om jag inte vet om det är möjligt när jag och Sara skall ut och fara runt i obyggden). Det är som du säger att Sverige och det svenska hägrar mer och mer ju närmare jag kommer. Kina och kineser är kul ett tag, men nu känns det som jag börjar få nog av framförallt det andra. Eftersom det börjar närma sig så tillåter jag sinnet att vridas tillbaka mot fäderneslandet och kroppen att sukta än mer efter den svenska maten, ljuset och frulig och kamratlig närhet. Det går alldeles utmärkt att springa hur man vill, i vilka kläder man vill. Du kanske kan ta den här trenden till Sverige och gå baklänges i högklackat och klappa både framför och bakom kroppen. Om inte annat så låter det som en öppning till att du skall börja jogga och kanske (till Roberts stora glädje) anmäla dig som Beo Gebreselasie till "Kanske inte världens hårdaste halvmarathon".

Sara: Det låter som att ni har haft en mycket trevlig helg och om det inte vore för att jag själv också har haft en bra helg så hade jag varit mycket avundsjuk på er alla. Nu kan jag förlika mig med att ni har haft det trevligt i goda vänners lag. Som jag skrev ovan så har jag börjat tillåta mig att längta. Du är varmt välkommen hit!

Med tanke på Stinas tidsfördriv att läsa min blogg så kan jag rekomendera Jonas Coltings blogg (http://colting.bloggagratis.se/). Den är inte bara till för träningsnarkomaner som gottar sig i åttatimmars träningspass, mjölksyra som sprutar ur öronen och isbad för att stilla ömmande muskler. Han är även fantastiskt underhållande när han raljerar om än det ena och än det andra. Det finns inga heliga ämnen och han hoppar glatt runt på tår från både allsvenska fotbollsspelare och politiker, dumma tyskar och facebook. Jag tror framförallt att Philip kan hitta en soulmate i herr Coltings raljerande. Periodvis fylls bloggen endast av material för mjölksyrafetichisterna, men titt som tätt tyker det upp fantasiska inlägg som på intet sätt kan klassas som poliskt korrekta eller att stryka medhårs med silkeshandskarna på.

3 kommentarer:

Nybyggarna sa...

Tjena Pållen,

Jag måste ta tillbaka det jag skrev i förra inlägget, eftersom jag inte kunde låta bli att testa föräldrarnas nyrenoverade pool igår genom att simma en halvtimma = ~1200m. Det resulterar alltså i att min totala skuld blev 200 pix.

Träningskamraterna låter meddela att det är sommarträning (1 träning/vecka) som gäller fram till 1 sept. Jag ska ta en alvarlig fundering på om jag verkligen vill vara med ett år till. Jag har börjat på nya jobbet, och jag är osäker på om det och bygga hus är en bra kombo med tränande. Jag behöver helt enklet lägga tid (och pengarna i böter) på annat. Jag ska lämna ett slutgiltigt besked på årsmötet som sköts på framtiden tills samtliga ledarmöter kunde närvara.

Nu ska jag fortsätta ladda hem internet. Det händer nämligen inte svinmycket här på Sigma dit jag är deporterad den här veckan som semestervikarie..

Ha det gott!

Unknown sa...

Hello My Little Pony,

Börjarjust fundera på om du har samma färgglada regnbågsfrisyr som namnen...det var ju ett tag se'n vi sågs.
Vad gäller mc'n är den inte igång än. Även om det är en Enfield (köpte den i Indien för 6-7 år se'n) som ska kickas igång behövs det ett fungerande batteri. Så var ej fallet med det närvarande...
Foten börjar så smått läka ihop, dvs det har bildats en sårskorpa och allt inte bara vätskar sig.
Nytt är dock att jag igår vid ätande av wasabinötter lyckades tugga bort en stor bit tand. Ringde farbror tandläkare idag som tog fram tidigare plåtar och sa': Nederkäken? Höger sida? Näst längst bak? Rätt alltihop. En gammal amalgamfyllning som börjat röra lite på sig antagligen. Ska dit i morgon och ge honom en massa pengar.
Fisket i helgen resulterade i att jag till slut kunde landa den kanske minsta mört jag sett. Nåväl, när hasplingen inte fungerar får man ta till andra knep...
Låter för övrigt som att du håller på att komma in i Shanghailivet. Träffar en massa folk vad det verkar...och som du skrev tidigare så verkar de flesta inte vara infödda...
Här i gamla svedala har vi, Charlotte, Agnes och jag, inte träffat så mkt folk. Men väl ätit en hel del uppe på vinden under helgen. Inte färdigt, men grymt skönt att kunna nyttja lite...

Ha't gôtt!

-Kiwi

Anonym sa...

Hej du
Ja nu närmar sig tiden för fru Sara att komma och krama dig. Jag förstår att det är efterlängtat, Själv får jag kram både morgon och kväll om jag håller mig hemma, vilket jag nästa alltid gör.
Det är mycket att vara tacksam för när man får bo i detta gudomliga land och har både familj och vänner och arbete och ett hyggligt hus att bo i. I kväll ska vi köpa en TV till lägenheten i Sumpan så vi inte helt missar verkligheten utanför Baptistkontoret. Känner mig ändå ganska insnöad när jag läser i bloggen om alla band och annat som du och vännerna slänger er med.
Lycka till dom sista dagarna på jobbet och ha det sedan jättetrevligt. Lennart