söndag 15 juni 2008

Till det bittra slutet

Gårdagkvällen spenderade jag tillsammans med 2-300 andra svenskar på den irländska puben O'Malleys. Det var väldigt trevligt att träffa lite fler svenskar. Jag bjöd in mig i ett sällskap som visade sig vara väldigt trevliga. Några av dom jobbade sen ett par år här i Shanghai, några var här och studerade (från örebro universitet(!)) under en fyramånadersperiod och allt däremellan. Jag inser att jag gjorde ett misstag i att försöka lära känna kineserna här borta. Det hade varit bättre att leta reda på ett sånt här gäng på en gång. Ingen umgås särskilt mycket med kineser och alla stortrivs i Shanghai. Flera i sällskapet dyker på fredagens midsommarfirande vilket jag ser fram emot.

Kvällens underhållning var som ni vet av det spännande slaget. Tyvärr kunde jag inte njuta till fullo av tillställningen (fram till Villas avgörande i det bittra slutet) eftersom jag fortfarande inte helt har blivit av med mina magbesvär. Det kommer och går lite. Jag åker på små febersvängar nu och då, emellanåt krampar det i magen och mina efterlämningar varierar i kvalitet. Jag mår inte riktigt dåligt, men på intet sätt riktigt bra. Imorse uppmätte jag min vilopuls till 58 slag per minut. Det är 18 mer än för ett par veckor sedan när jag noterade 40. Något som inte är riktigt som det ska. Vi får se, blir det inte bättre så får man kanske fråga någon mer kunnig än jag själv inom det medicinska området.

Den här dagen har inte bjudit på mycket annat än att ligga i sängen och slösurfa, avsluta städningen, handla och läsa lite skönlitteratur. Varken kroppen eller vädret har velat bjuda på något mer.

Någon träning har det förstås inte blivit med däremot en invägning.
----------
Dagens invägning: 85,2kg. Jag håller mig på låga 85 trots att jag både äter, dricker och inte släpper ifrån mig på samma nivå som tidigare. Ja ja, viktnedgångar är aldrig något som har bekymmrat mig. Det kanske är lättare att sjukdomstappa vikt än att träningstappa vikt.
----------

Sverige har i alla fall goda möjligheter att gå vidare till kvarten...

3 kommentarer:

Philip sa...

Hej min gode vän!

Helgen har som du förstår varit alldeles fantastisk! Du borde ha varit med och njutit av Queens of the stone age och Foo Fighters. Det är ju sånt vi gör tillsammans. Nog för att det var mycket trevligt med det sällskap som var med, men nu är det väl ända snart dags att tröttna på kineser och komma hem till gemenskapen. Midsommar på Böda strand får du ju inte heller uppleva. Kanske att du får se vår husvagn Berit innan höstförvaringen börjar, men det kan man ju inte veta.
Krya på dig och lägg energin på att antingen uppfinna en beamare eller en tidsmaskin.

gott

Anonym sa...

Ni hao mannen!

Du har varit på resa förstår jag. Roliga bilder! Säg mig, ska de verkligen äta säden sedan de haft den på vägen? Visst inte är det så att de exporterar den sedan? Och framförallt inte till ICA Aroslund på Blåsbo i Västerås?

Tråkigt att magen trilskas men kul att du klättrar nedåt på viktstegen. Jag håller stadiga en mil i veckan utan att imponera. Tänkte att du ska få visa mig var halvmaran går vid tillfälle. Vore skönt att ha koll på banan så jag vet var jag ska lägga in vinnarrycket ;).

Kan bli riktigt kul att fira midsommar utomlands tror jag. Själv hoppas jag fortfarande att nåt ramlar ned i knät. Böda har fått konkurrera med ett antal greenfee-rundor och ryktet säger att Böda är ett sjujävla sjöslag. Överlämnar åt Philip att inspektera spektaklet.

Ska söka upp det här omtalade Pajretbej nu och se om man kan ladda ned information gratis, som dom påstår i media.

Ha en lysande kväll och krya på dig!

Chin chin

Jonas

Anonym sa...

Iiii!
Som Agnes säger ibland för att få uppmärksamhet ibland bara för att det är ett så underbart ljud i allafall i hennes öron. Livet är alltså som det tidigare varit. Inga drottningar eller fajtare har passerat här annat än på stereon. Kunde förvisso dragit upp volymen lite mer bara för att Agnes skulle fått ha på sig paltorkoporna och ev misstänkt att hon befann sig på festival. Men vi hade ju annat för oss, mat skulle tillagas, golven skulle skuras och vinden skulle rensas och möbleras. Och det hela lyckades bli enbra tillställning där Agnes blev välsignad och middagen likaså med hela våra familjer samlade uppe på övervångingen. Att sitta där uppe gav mersmak och ny kraft till kommande arbete. Det kan ju bara bli bra!

Det låter inte som om din mage är i balans. Hopps att det var något du blev bjuden på som bara inte passade dig och behövde lämnas tillbaka... Det enda jag kommer ihåg om örter är att koriander är bra för matsmältningen och att timjan ska vara bra vid slemmig förkylning. Går väl att googla lite om det är sådan meducin du vill testa, då går det ju fint att smyga in i den vanliga mathållningen.

Kram och blta slempussar från Agnes!
Ch