fredag 18 april 2008

Trasigt internet

Jag börjar med en bild på fabriken och dess anställda som är tagen på femårsjubileumet av fabriken som dessutom sammanföll med att den 5000:e maskinen rullade av monteringslinan.



Två kvällar i rad har internet i lägenheten varit ur funktion. Det funkar klockrent på mornarna så jag antar att det är en överbelastningsfråga. Hur som helst så är det lite skillnad mod de 100Mbit jag är van vid.

Gårdagens tänkta bloginlägg kommer istället idag från jobbet. Jag har nu fått tillgång till sidan via volvonätet och kan därför (även om jag inte har planer på det i fortsättningen) även skicka ett inlägg härifrån.

I morgon bär det som jag skrev tidigare av till Beijing. Jag vet inte vad jag ska förvänta mig av det, men jag antar att det är skapligt stora mässhallar som väntar på mig. Tanken är att jag ska springa runt och titta på maskiner och leverantörer som kan vara lämpliga för Volvo (framförallt Lingong tror jag). Mässan stänger 16:30 så jag borde hinna med att turista lite också. Tyvärr var det fullbokat med vanliga rum på hotellet så jag måste finna mig i att bo med "buisiness standard" :-D.

Eftersom internet svek mig igår gick jag istället ner till frisörsalongen och fick mig en timmes massage. Den här tjejen var ett strå vassare på att massera och dessutom lite hårdare i nyporna, klart uppköp! Jag slängde ur mig de fraser jag kan på kinesiska (Hej. Pratar du engelska? Jag pratar lite kinesiska, men inte så bra. Mycket bra. Tack. Och någon till) Tydligen gav jag intrycket av att kunna förstå en del, men så var inte fallet. Hon gjorde många försök att fråga saker (jag förstod att hon frågade eftersom hon hade ett "ma" på slutet av meningarna), med jag fick alltid svara "wua bo mingbai" (vet inte om det stavas så, men det betyder "jag förstår inte"). För övrigt tycker jag att det är nått för Carin att införa i sin salong. Både bredden på tjänster och priset ( Jag skulle komma och klippa mig/tvätta håret/få massage flera gånger i veckan!).

Nu har jag för övrigt (kanske sen jag bytte identitet från Magnus M..) fått tillgång till alla gamla kommentarer!

Mattias: Kul att du har hittat hit till sist! Jag väntar med spänning på rapporter om krokodiler i Usken. Spara några till mig! Eller i alla fall några borrar.

Johan: Var det du eller Henrik som drog fisk i söndags?

Sara: Det kanske kan komma bilder på livs levande kineser, men man måste ju hitta rätt tillfälle först!

Arvid: Självklart får du vara med på skattjakt och fiske till sommaren. Vad Ipoden beträffar verkar den vara på 8Gb, men jag har inte provat att lägga in musik på den än, har inte fått in Itunes på datorn förens igår.

Beo: Om det tunna benet var en groda så var det en väldigt stor groda, en oxgroda kanske. Det troligaste verkar vara (efter samtal med mina kollegor) att det är lamm, men det är ju inte så kul så jag tror att det var hund:-)

Mirjam: Kineserna är överlag bra på uttalet av mitt namn! Tur att jag inte heter Roger, Tore, Ralf eller något annat där R är en viktig del av uttalet.

Ikväll ska några av mina arbetskamrater visa mig runt i området där jag bor. Förhoppningsvis hittar vi någon bra restaurang till ett billigt pris.

Jag avslutar med två bilder på mitt kök. (Härligt med gaslåga direkt på röret för att värma vatten (I skåpet ovanför diskbänken))

God morgon!




1 kommentar:

Nybyggarna sa...

Varken vi eller Henrik drog något av värde, utan det var några andra tjomar på bryggan.
Vi sparar oss till Usken där vi alla vet att det bor stora fiskar, t.ex. hälleflundra och krokodil.