söndag 11 maj 2008

Internetproblem

Jag har precis skrivit ett inlägg med en förfärlig massa bilder. Tyvärr har jag uppkopplingsproblem och kan inte ladda upp bilderna ikväll. Uppkopplingen brukar vara bättre på jobbet så jag gör det under morgondagen.

// XiaoMa (X uttalas ungefär som K i Kina). Idag har jag fått dessutom reda på att Ma i det här fallet betyder häst, men är också ett inte helt ovanligt familjenamn här i Kina. Mitt tilltalsnamn här borta är helt enkelt "den unga hästen"

4 kommentarer:

Philip sa...

Tjena fölet!

Den här helgen har varit den bästa i mannaminne vad gäller väder! (Iom att mannaminnet inte sträcker sig längre än till förra sommaren)
Har kommit fram till att den lilla innergården på skolgatan är vansinnigt trevlig när det kommer till solande, frukostätande och förstås grillande.
Du hade förmodligen gillat att vara med igår eftersom det var vansinnigt trevligt. Antar att vi får grilla en hel del när du kommer hem så att du inte missar hela den svenska sommargrejen.
På tal om det ska jag börja kolla på vår årliga paddling/allmänna "äventyrsresa".

Gott

Anonym sa...

Det startas 1 svenskt företag i Kina var fjärde dag. Vad tror du kan passa i framtiden? Du kan väl undersöka möjligheterna. Men...passa dig kineserna har flera rävar bakom öronen sägs det.
I affärer och krig är allt tillåtet! Är du en arbetshäst, en ponny eller tultar du fram som en islandshäst???
Farsan

Nybyggarna sa...

Ponnyn,

Mycket att läsa på bloggen efter att ha tillbringat helgen i solen.

Jag tror att Philips kök skulle kunna betraktas som ett galleri där hjärterprotokollen är konstverken. Vore ju trevligt med venisage på skolgatan med snittar och skumpa.

Helgens fångst ska registreras på fiskeligan när jag får fram en bild.

/Johan

Anonym sa...

Lillpållen!

tack för påringningen igår, mycket trevligt. dessutom var tidpunkten väldigt passande, mitt i fisketuren med min rekordfångst. johan har nu börjat att ta upp fisk med hjälp av dragen istället för ge bort det till fiskarna. Sorgligt nog avslutades dagen med att min tafs valde att gå sönder och jag förlorade min lilla favorit. snart har vi plockat upp alla gäddor i Usken o Teen så att det bara blir abborrar kvar till dig...