torsdag 15 maj 2008

Stum, skadad, förvånad och nöjd.

Första löprundan i nya skorna avklarad. Jag har hittat ett träningsupplägg för att klara av en halvmara på 1:45 efter 20 veckors träning. Det kräver givetvis att man har viss grundträning och det anser jag att jag har även om det inte gäller jus löpning. Eftersom det är drygt 20 veckor kvar till kivhh i slutet på oktober så ligger jag alltså lite före shemat!

Jag började med 2 km rask promenad till idrottsanläggningen som uppvärmning. Enligt planen skulle jag avverka 7km på 40 minuter. Jag misslyckades. Jag sprang fortare än så och hann med 7,6km på 40:30. Jag höll 2:15 per varv men hade svårt att inte springa lite fortare. Med två varv kvar kände jag mig lite seg i benen (stum) men jag var knappt märkbart andfådd (liten överdrift men inte långt ifrån. Det är det här jag förvånades över). Jag beslutade mig för att öka tempot sista varven för att ta ut mig lite mer. Klockan hade inte passerat 40 så jag fick ta ett och ett halvt bonusvarv i markant högre tempo. Jag landade alltså på ett snittempo på 5:20 / km vilket jag tycker är mer än godkännt (Nöjd). Skadan då? Jo, efter drygt fyra avverkade km började fenomenet "running nipple" uppenbara sig. För alla som inte har upplevt fenomenet i fråga kan jag berätta att det innebär oerhörd brännande smärta i bröstvårtorna eftersom dessa inte är vana att gnidas fram och tillbaka mot en tröja i syntetmaterial (löpartröja för att transportera bort svett).

Träningsprogrammet påvisar en löprunda imorgon också, men jag tror att jag lägger den på hyllan. Eftersom dagens pass skulle vara ett s.k. Lätt distanslöpning så var det kanske dumt att öka tempot och ta ut sig på slutet. Å andra sidan står det i programmet att söndagens pass kan hoppas över så jag tar helt enkelt och byter. Jag tror inte att det är sunt för mig att försöka strutta runt på mina stolpar till ben under morgondagen.

Dagens stora besvikelse var på jobbet när damen som går runt och delar ut små godsaker lite nu och då levererade två stycken sojaägg istället för ett par små karameller.

Johan: Du ser rättså nöjd ut när du ser ner på din kollega! Annonsen har tyvärr tagits bort men Sara kanske kan hålla en liten förevisning för dig hemma på Schantzgatan. Däremot har jag hört att dom är lite rädda för vatten och vill inte bada förens i slutet på juli.

Nu är det hög tid att sova så kroppen får ordentligt med tid för att återhämta sig.

// PaobuMa (Den springade hästen)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det här är helt sjukt, K-G springer, Magnusson springer... Och nu, nu springer en galning nere i Kina också. Bra Magnus (eller ursäkta Lelle)!
Hoppas allt är loligt och bla däl nele. Vi få ta en löprunda när du är återvänt till slätten!
//Cribba

Anonym sa...

Magnus!
Angående gårdagens bloggning så är jag avundsjuk på de röda prickarna (blafforna)på din rygg. Det ser ju precis ut som Bergspriströjan i Tour De France. Måste kolla om vi har denna typ av behandling här i metropolen Kumla. Kul att du kommit igång med löpningen men kom ihåg att det är många som drar igång med hög frenesi, för att sedan lägga av när "överträningskrämporna"ger sig till känna. Håll i med förstånd, fram till oktober så kommer du vara kung under kvällens stora löpfest. Men du, det finns bara plats för 100 startande. Idag är det 74 anmälda (alla är inte införda i listan) och det är först till kvarn. Kom dessutom ihåg att alla anmälda kommit med p g a mun till mun metoden. (alltså talmässigt och inget annat). När vi snart går ut i lokalmedia kommer det bli fullt på en gång (om det då finns några platser kvar vill säga.) Dessutom tror jag att Beo "Gebreselassie" Berndtsson kommer boka sin plats inom kort. Ha det bra där borta.
/Roberth

Anonym sa...

Vet inte om jag vågar skriva ngt här nu om träning och så men du vet ju iaf att med mina mått mätt är nedanstående prestationer över alla förväntningar.

Denna vecka har jag styrketränat de vanliga två gångerna + crosstrainat 13km + joggat/gått-mkt-raskt 5km i Vårruset (Jag, Sara Söderberg, har deltagit i ett arrangerat idrottsevenemang, med nummerlapp o allt, för första gången sen Lilla Vasaloppet på Villekullas förskolegård 1986! Det du!) Det har varit sämre väder de senaste dagarna men om det inte blir katastrof blir det nog en promenad till jobbet imorgon och min och mammas timmespromenad i helgen oxå. Kanske når ner till 60 innan midsommar...


fick du mailet?